Uuden talon pihalle olisi tarkoitus rakentaa "kohtuullisen" kokoinen autotalli. Kohtuullinen lainausmerkeissä siksi, että minulla olevan autoharrastuksen takia sillä pitää olla reilusti kokoa. Muiden mielestä varmaan ihan liikaa. Design-talo ei tarjoa kuin muutamaa kokoa autotallia talon mukana toimitettavaksi, joten piti katsella muita vaihtoehtoja.

Tarkoitus oli hankkia talli vesikattovaiheeseen toimitettuna joltain toimittajalta ja siitä sitten jatkaisimme tallin loppuun samaan aikaan kun Design-talo kasaa varsinaista asuinrakennusta.

Netin surffailun jälkeen löytyi muutama valmistallivalmistaja, jolta tulikin kysyttyä tarjousta tallista, mutta toimitussisällöt olivat kirjavia. Pääosin tallit oli suunniteltu kylmiksi ja nyt olisi tarkoitus tehdä suoraan lämmin talli, joka kytketään taloon tulevaan maalämpöjärjestelmään. Pitkään suunnittelimme myös tilaavamme tallin pitkästä tavarasta tehtynä joltakin kirvesmiesporukalta.

Lopulta päädyimme tilaamaan tallin Kastellilta, joka oli meille avaimet käteen-talokauppaa tehdessä tarjonnut myös pakettia tallista. Heiltä löytyi sopiva paketti ja sen sai sopivaan valmiusasteeseen toimitettuna. Ehkä pitkästä tavarasta tehdessä olisi säästänyt hiukan, mutta on tuo helpompi tapa, että kaikki tavarat tulee samassa paketissa. Kastellin olisi tarkoitus alkaa kasata tallia tontille viikolla 26 eli sen pitäisi olla jo vesikattovaiheessa luovutettuna hyvissä ajoin ennen kuin Design-talon rakentaminen alkaa.

Siitä sitten itse eteenpäin puskien tehden ulkovuorausta, sisätöitä, lattioita, ilmastointia yms.

Alla suunnitellun tallin pohjapiirustus: