Eilen tuli viimein kirjallinen todistus rakennusluvasta postissa, joten nyt voi olla asiasta 100% varma. Olihan lupaan pitänyt laittaa yksi vaatimus lisää, kun autotallin toiselle sivulle vaadittiin lumiesteet koko matkalle. Tuo tallin sivu on kunnan luvalla vain 2 m tontin rajasta ja ei kuulemma saa katolta valua lumet kunnan puolelle. Ihanuus tässä vaatimuksessa on se, että taas meni 500 euroa, kun osti 16 m lumiestettä lisää

Koska luvan saaminen viivästyi tuon verran, niin tuli pientä hankaluutta aikataulujen kanssa, koska tallin asennus pitäisi alkaa jo juhannuksen jälkeen. Tallin perustusten kanssa tulee sen verran kiire, että päätin olla tekemättä niitä itse oman työni ohessa, vaan annoin homman samalle yrittäjälle joka tulee tekemään Design-talon perustukset. Hänen tarjouksensa oli ihan kohtuullinen, koska pystyy tekemään peräkkäin kahden rakennuksen perustukset.

Perustusurakoitsija tulee tekemään perustukset juhannusviikolla ja juhannus- viikonloppuna pitäisi saada sisätäytöt tehtyä pois. Toivottavasti meidän maansiirtourakoitsija on innokas tulemaan tekemään hommia silloin. Varavaihtoehtona on pyytää tuttuani, jolla on traktorikaivin tulemaan tekemään täyttöjä, mutta hänelle tulee ajomatkaa hitaalla koneella meidän tontille jonkin verran.

Sen verran montaa juttua pitää aikatauluttaa ja ottaa huomioon niiden järjestys toisiinsa nähden, että päätin lopulta laittaa aikataulut Microsoft project-työkaluun, jota olen töissäni onneksi käyttänyt. Hiukkasen helpottaa aikataulujen seuraamista.