Rakentamisen yhteydessä on tullut huomattua, että tulee vastaan jatkuvasti monta pikkujuttua, jotka pitää vain muistaa hoitaa ja sopia. Tämä viikonloppu on mennyt mm. seuraavien asioiden sopimisessa:

Autotallin energiatodistus

Löysin viimein netistä kohtuuhintaisen yrityksen, jolla on oikeudet tehdä rakennusvalvonnan vaatima todistus autotalli/varastorakennusta varten. Se sitten tilaukseen vaan, jotta saa tuon asian pois mielestä. Jos jollakin muulla on tarvetta tuollaiselle, niin tuolta ainakin voi kysyä: www.realtest.fi/

Tonttikeskuksen kytkentä

Johannan veljellä on onneksi sähkömiehen paperit ja hän lupasi tulla tekemään tonttikeskuksen kytkennän meille. Luultavasti meillä joutuu myös jatkamaan Vattenfallin tuomaa johtoa muutaman metrin, jotta keskus saadaa oikealle paikalle.

Maalämpöpumpun tilaaminen

Pitäisi varmaan viimein tehdä päätös, että keneltä tilaamme maalämpöpumpun. Käsissä olisi tarjous kolmesta eri firmasta ja jonkinlainen mielipide alkaa muodostua, mistä sen voisi ottaa. Pitää vielä keskustella hinnasta tarkemmin. Vaihtoehtoina pyörii Carrierin, Thermian ja Ekowellin pumput. Todella hankalaa on verrata noita keskenään, kun kaikki kehuvat omaa tuotettaan.

Pihasuunnitelman tilaaminen

Meidän olisi tarkoitus tilata uudelle tontille jonkinlainen pihasuunnitelma, niin olisi sitten itse helpompi tehdä pihaa, kun sen aika tulee. Saisi nyt, kun kaivinkone tulee olemaan tontilla kaikki suurimmat maatyöt tehtyä ja sähköjohdot vedettyä. Tässäkin ollaan tuskailtu, että mistä firmasta sen tilaisi, kun hintapyynnötkin vaihtelevat 200-1300 euron välillä :)

Meidän aikaisemman talon piha oli aikanaan teetetty suunnitelman mukaan ja huomasi mielestämme, että siitä oli ollut hyötyä.

Näiden asioiden lisäksi paljon muita pikkujuttuja on tullut sovittua. Tälläistä tämä on tämä "helppo" avaimet käteen-rakentaminen. Teet vaain tilauksen ja muutat valmiiseen taloon... Joopa joo