Tänään maatyöt tontilla jatkuivat kovalla vauhdilla ja kaikki pintamaa saatiin kaavittua pois ja pohjien kaivaminenkin saatiin melkein valmiiksi.

Eniten ihmettelyä maatöissä aiheuttivat eilen löytynyt salaperäinen sähköjohto, joka paljastui lopulta naapurissa olevan paritalon sähkökaapeliksi. Jostain ihme syystä se oli vedetty 5 cm syvyydessä meidän tontin kautta oikaisten. Oli eilen siis lähellä, että heiltä olisi mennyt sähköt, jos kone olisi kaapelin katkaissut. Onneksi Johannan sukulainen on Vattenfallin alihankkijalla hommissa, joka on vastannut kyseisen alueen kaapelien suunnittelusta ja häneltä saimme tiedon, mikä kaapeli on kyseessä ja että se oli asennettu väärään paikkaan. Kaapeliongelma korjattiin laittamalla kaapeli kiertämään meidän tontin rajaa pitkin ja asennettiin vähän syvemmälle. Saisikohan tuosta hommasta laittaa laskun Vattenfallille? No eipähän tarvitse heille soitella huomenna ja odotella, koska tulevat asian korjaamaan. Näin maatöitä tontilla pystyttiin jatkamaan normaalisti.

Tälläinen oli sähköjohtoviritys, jossa virta kulki 5 sentin syvyydessä:

Täysin toisenlainen ongelma tuli tontin vesi- ja viemäriliitäntöjen kanssa. Kartan mukaan ne piti olla tässä paikassa:

Ja olihan ne, mutta vain yli 3 metrin syvyydessä:

Kuvassa maansiirtourakoitsijamme ihmettelee, että missä asti ne putket oikein on?

Huomenna jatketaan vesi- ja viemäriputkien laitolla tontilla. Pitäisi myös tilata kunnan vesilaitokselta miehet kytkemään vesiputki ja asentamaan siihen hana päähän.