Jäänyt blogin kirjoittaminen vähemmälle viime päivinä, kun päivät on mennyt ansiotyössä ja illat tontilla maatöissä.

Tontilla on viimein päästy putkihommiin ja vedimme maanantaina viemäri-, jätevesi- ja sadevesiputkia. Onneksi KVV-valvoja tuli käymään tiistaina tontilla, niin pääsimme myös täyttämään kaivantoja. Tässä kaivannon täyttämistä:

Vesiliitäntä oli tosiaan kunnan urakoitsijan puolesta laitettu hiukkasen syvälle maan alle. Saimme tiistaiksi kunnan vesilaitokselta asentajan jatkamaan sulkuventtiilin putkea niin, että nyt se riittää maanpinnalle. Hieno yli 4 metrin tanko jolla venttiili suljetaan on tuossa mustassa putkessa:

Nyt kuitenkin tontille tulee vettä, joten se ongelma on ratkaistu.

Maahan laitettavia putkia kuitenkin riittää vielä, joten tänään jatketaan samalla ohjelmalla:

Etupihalta löytyi myös eilen "pieni" kivi, jonka kaivinkone sai vaivoin kangettua ylös maasta. Pitänee haudata tuo tontin reunalle pois tieltä.

Vesisade sai tontin pinnan kivaksi mutavelliksi, jossa ilman saappaita ei kannata yrittää mennä.

Perustusten tekijäkin soitteli ja olisivat tulossa ensi maanantaina tekemään tallin sekä talon perustuksia, joten siihen mennessä pitäisi saada putket paikalleen ja pohjat valmiiksi.

Ongelmia on tuottanut myös nyt yksi tallin ja talon välinen vesiputki, joka on lopussa rautakaupasta ja sitä on jo odoteltu melkein kaksi viikkoa että saisi. Pitäisi saada viimeistään perjantaina tai sitten on pakko laittaa jotkut putket sokkelin alle, johon putki sujutetaan kun se viimein saapuu. On tää rakentaminen tälläistä panikointia ongelmasta toiseen koko ajan.