Takka tuli tänään yllättäen tontille. Olivat ilmeisesti Design-talolla unohtaneet kertoa Uunisepille, että meidän talon lattiavalu siirtyi 6.8 -> 18.8 ja nyt takka tuli ihan liian aikaisin. Niin se vaan tuli meille takka kuten Jäätteenmäelle faksi aikanaan - pyytämättä ja yllättäen...

Soittelinkin meidän kirvesmiehille, että kannanko ohjeiden mukaisesti takan taloon sisälle, jossa ei ole vielä lattiaa valettu.

Pitänee antaa takan olla pihalla pari viikkoa pressun alla. Vievät kyllä pirusti tilaa muutenkin tavaraa täynnä olevasta pihasta.

Maalämmön porareiän tekijät olivat myös poikenneet tontilla aamulla laittamassa reikään putket ja kytkeneet ne talosta tuleviin putkiin. Hyvä juttu, mutta olisi mulle voinut kertoa, että siellä poikkesivat. En olisi varmaan muuten tuota huomannutkaan, mutta porareiän suojana ollut ämpäri osui silmään pihalla.

Siivosin nyt kuitenkin samalla kaivosta pois loput porauslietteet, jotta se ei tuki kaivon salaojaputkea, jos sinne menee sadevettä. Laiton pohjalle singeliä, että vesi liikkuu paremmin. Nyt kaivossa näyttää tältä.

Lopuksi korjasin vielä betonilla kaivonrenkaasta puuttuvat palan ja muurasin kaivoon tulevien putkien reunat myös tukkoon, jotta sinne ei tulisi sadevettä.