Soittelin tiistaina Design-talon työnjohtajalle kyselläkseni, miten väärään paikkaan laitetun syöksytorven kanssa toimitaan, koska terassit tehdään loppuun, miten Topi-keittiön irrallaan olevan kaapin kanssa toimitaan ja koska laatoittaja tulee tekemään pesuhuoneen laatoituksen?

Hoh hoijaa! Työnjohtaja ei tiennyt laatoituksen keskeneräisyydestä mitään, vaan LVI-porukka oli tulossa asentamaan hanoja yms keskiviikkona. Olisi varmaan helppoa asentaa suihkut, kun pesuhuoneessa ei ole kuin kosteuseristys. Saisi Design-talo paremmin seurata omien alihankkijoidensa perään eikä olla vaan sen varassa, että mitä ilmoittelen asiasta.  Tai voisihan sitä antaa vaan mennä pieleen ja kysellä jouluviikolla miksi talo ei ole valmiina? Kuten Design-talo sivullaan sanoo:

"Design-Talon asiakkaana ja valmistalon rakennuttajana voit keskittyä omaan elämääsi; perheeseesi ja työhösi. Muuttopäivän saat tietää jo kaupantekohetkellä. Ammattitaitoiset rakentajamme ja asentajamme huolehtivat, että saat laadukkaan talon valitsemillasi sisustusratkaisuilla sovittuun aikaan ja sovittuun hintaan. Rakennusprojektisi kulkua seuraat kätevästi Extranetistä, jonne sinulle on luotu henkilökohtainen aikataulu."

No palataan eiliseen soittoon työnjohtajalle. Selvittelyn tulos on, että kirvesmisten pitäisi tulla tekemään terassit keskiviikkona ja ottaa väärään paikkaan laitettu syöksytorvi pois. Ränniporukka tulee myöhemmin laittamaan sen oikeaan kohtaan.

LVI-porukan tuleminen on siirretty ensi viikolle ja laatoittajaa koitetaan tavoittaa koska tekee hommansa loppuun. Topi-keittiön kaapin laittamista selvitellään myös.

Eilen siivosimme talolta roskat Topi-keittiön porukan jäljiltä ja vein yhden peräkärryllisen roskia Pirkanmaan jätehuollon keräyspisteeseen. Itse olen tehnyt tallissa yhä kattokoolauksia ja niistä on viimein yli puolet tehty. Pitänee pari seuraavaa iltaa rypistää, jotta saisi tuon homman tehtyä ja villat tallin välikatolle.

Keskiviikkona pitäisi tulla myös talon viimestelytuotteet ja olivat taas kuljetusfirmassa perinteisesti yllättyneitä, kun soittivat minulle tiistaina ja kun en suostunut tulemaan kantamaan niitä sisälle kesken työpäivän keskiviikkona. Tulevat sitten illalla kello 18-19 paikkeilla ja onnistuin saamaan kaverini avuksi kantamaan niitä. Ovet ja lauteet on hiukkasen liian painavia naisten kannettavaksi.