Eilen poikkesi talolla myös Design-talon sähkömiehet tekemässä pari rästihommaa. He kytkivät sähköt teknisessä tilassa olevaan autotallin lämpimän veden kiertovesipumppuun. Itse en tuollaista olisi halunnut autotallin lämpimälle vedelle, koska siellä tulee niin harvoin käytettyä lämmintä vettä, että eiköhän silloin voi odotella että putki täyttyy lämpimästä vedestä. LVI-määräykset tuollaisen kuitenkin haluaa, joten oli pakko laitella. Voi olla, että en pidä pumpussa sähköjä päällä turhaan jatkossa.

Lisäksi sähkärit asensivat pyynnöstämme keittiön lattialämmityksen piiriin säädinmoottorin. Design-talon vakioratkaisu on kuulemma sellainen, että jos keittiössä on laattalattia, niin sen piiriin ei laiteta ollenkaan säädinmoottoria, vaan siellä on aina sama lämpö päällä. Järjetöntä, että esim. keittiön lattiassa on sama lämpö on ulkona +5C tai -25C. Sähkärin asensivat pyynnöstä kuitenkin tuohon säätömoottorin ja nyt sitä ohjaa sama säädin, joka mittaa lämpöä olohuoneesta. Meillä on korotettu katto keittiössä ja olohuoneessa niin ovat periaatteessa samaa tilaa. Hauskin seikka tässä talon LVI-toimituksessa oli, että tuo säätömoottori tuli talon LVI-kamojen mukana ja se pyöri ylimääräisenä kaapissa.

Säätömoottori laitettiin tuohon jakotukkiin MH2 ja MH3 välissä olevaan piiriin, jossa on allaolevassa kuvassa vielä käsisäätönuppi.

Tuon jälkeen enää WC ja TK piiri on käsisäädöllä. Lisäksi tietysti kosteiden tilojen piirit, joilla on oma jakotukki teknisessä tilassa.