Viime viikonloppuna lauantaina, kun meillä oli vieraita kylässä, olohuoneen palohälytin laukesi yllättäen. Mitään selkeätä syytä asiaan ei ollut, mutta epäilimme aluksi, että syynä oli olohuoneessa palanut kynttilä pöydällä. Palohälytin laukesi uudestaan toisen kerran saman illan aikana, mutta rauhoittui sen jälkeen.

Sunnuntaina saimme taas kokea saman iloisen tapahtuman ja mitään syytä ei taaskaan ollut. Kun palohälytin laukesi jälleen tiistaina aamulla, niin viimein meille tuli mitta täyteen ja tuli soitettua Design-talon työnjohtajalle. että tehkää jotain koska laite on viallinen.

Keskiviikkona sitten Design-talon sähkömies soitteli. että olemmeko paikalla niin hän tulisi vaihtamaan laitteen. On kuulemma viime kesällä tullut valmistajalta erä laitteita, joissa on vikaa. Nyt on uusi laite paikallaan ja toivottavasti turhat hälytykset ei toistu.

Muille vastaavan laitteen omistajille tiedoksi hiukkasen laitteen toiminnasta, joka on huonosti kuvattu laitteen käyttöohjeessa ja tuli itse selvitettyä asiaa.

Palohälyttimet on kiinni kiinteässä sähkövirrassa ja jos joku niistä havaitsee palonalun, niin se ilmoittaa ilmeisesti sähköpiuhaa pitkin muille hälyttimille, että alkakaa huutaa kun on hätä. Tuo hälytys päättyy vasta kun sen kuittaa painamalla vian laukaisseessa laitteessa 3 s nappia pohjaan.  Eli ei muista hälyttimistä pysty hälytystä kuittamaan, vaikka ne huutavatkin. Laukaisseen laitteen tietää siitä että siinä vilkkuu punainen merkkivalo. Sähköjen katkaiseminen hälyttimiltä sulaketaulusta ei auta asiaa, koska laitteissa on myös paristot, että ne toimivat myös sähkökatkon aikana.